Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen

Bibliotheek

ITG Bibliotheek home page Boeken Tijdschriften Elektronische tijdschriften Databases WebSPIRS Internet links ITG home page
Laatst aangepast op 2 januari 2013 | English version | Version française

 

Boeken & E-Books

Klassieke gedrukte boeken De ITG bibliotheek bezit meer dan 25.000 boeken. Alle boeken (maar ook documenten en geselecteerde themanummers in tijdschriften) zijn te vinden in de elektronische ITG Library Book and Document Holdings catalogus.

De meeste van deze boeken staan op de rekken gerangschikt volgens onderwerp. Ze kunnen vrij uit de rekken genomen worden maar dienen na gebruik op één van de klasseertafels gelegd te worden.

Wetenschappelijke medewerkers van het ITG kunnen boeken ontlenen voor een maximum periode van drie weken; deze boeken dienen evenwel altijd beschikbaar te blijven binnen het Instituut. ITG studenten kunnen één boek tegelijkrtijd ontlenen voor een periode van één week.

Elektronische boeken De ITG bibliotheek beschikt inmiddels ook over duizenden elektronische boeken van diverse uitgevers en collecties. Vele zijn vrij print- en downloadbaar, andere zijn beperkt tot een gelimiteerd aantal gelijktijdige gebruikers of pagina's per sessie. Alle beschikbare E-books zijn opgenomen in de ITG Library Book and Document Holdings catalogus, herken- en opzoekbaar via document type "Book-E".

Hybride boeken Steeds meer boeken zijn voor ITG beschikbaar in zowel digitaal als gedrukt formaat. In dat geval worden beide formaten vermeld in de ITG Library Book and Document Holdings catalogus, met als document type "Book-H".

'Ontbrekende' boeken Sommige van de boeken die vermeld staan in de elektronische ITG Library Book and Document Holdings catalogus zullen niet op de rekken terug gevonden worden. Een reden hiervoor kan zijn dat de boeken permanent in een van de wetenschappelijke diensten van het ITG of in het gesloten magazijn van de bibliotheek bewaard worden. Themanummers uit tijdschriften staan dan weer tussen de gewone tijdschriftencollecties.

Indien dit het geval is, wordt dit altijd duidelijk aangegeven in de catalogus, nl. bovenaan de bibliografische beschrijving van het 'ontbrekende' boek. Nog andere boeken kunnen tijdelijk ontleend zijn door ITG wetenschappelijke medewerkers. Dit kan aan de balie nagevraagd worden.

Boeken die niet tot de ITG bibliotheek collectie behoren, kunnen eventueel ontleend worden bij andere bibliotheken [zie: voorwaarden voor interbibliothecaire bruikleen].

Boekbestellingen Boeken voor departementen, projecten of cursussen kunnen onder bepaalde voorwaarden via de bibiliotheek besteld worden.

Nieuwe boeken De meest recente aanwinsten onder de boeken van de ITG bibliotheek worden opgenomen in de aanwinstenlijsten, die regelmatiger bijgewerkt worden dan de volledige elektronische catalogus.

Tropmed lijsten Lijsten met bibliografische gegevens van een selectie van boeken over tropische geneeskunde en aanverwante wetenschappen.

Tropvet lijsten Lijsten met bibliografische gegevens van een selectie van boeken over tropische diergeneeskunde en aanverwante wetenschappen.

De bibliotheek verkoopt of bestelt geen boeken voor particulier gebruik,
noch voor ITG personeel, noch voor ITG studenten.

Top


ITG Bibliotheek home page Boeken Tijdschriften Elektronische tijdschriften Databases WebSPIRS Internet links ITG home page