Prins Leopold Instituut voor Tropische Geneeskunde

Bibliotheek

ITG Bibliotheek home page Boeken Tijdschriften Elektronische tijdschriften Databases WebSPIRS Internet links ITG home page
Laatst aangepast op 12 oktober 2005 | English version

 

Hoe de ITG Bibliotheek ERL Database Server te bereiken

De ITG bibliotheek database server maakt gebruik van SilverPlatter's Electronic Reference Library (ERL) technologie, en biedt de keuze tussen enerzijds toegang via het World Wide Web met de WebSPIRS interface en anderzijds toegang via de op Windows-gebaseerde WinSPIRS interface.


A. Toegang tot de ITG bibliotheek databases vanuit de ITG bibliotheek:

  1. Op Windows-gebaseerde toegang tot alle databases op de ITG ERL server met de WinSPIRS interface op alle bibliotheek PCs.

  2. Op Internet-gebaseerde toegang tot alle databases op de ITG ERL server met de WebSPIRS interface op het adres "http://lib.itg.be/versionn.htm" op de bibliotheek PCs. Vergeet niet om als username "opac" en als paswoord eveneens "opac" (beide zijn identiek) op te geven om toegang te krijgen tot alle databases.


B. Toegang tot alle ITG bibliotheek databases vanuit met ITG verbonden PCs.

  1. Op Internet gebaseerde toegang tot alle databases op de ERL server met de WebSPIRS interface op het adres "http://lib.itg.be".

    • Kies voor WebSPIRS 5.

    • Denk erom dat enkel de departementsgebonden "username" en "password" combinaties toegang geven tot alle beschikbare databases (contacteer hiervoor de ITG bibliotheek).

  2. Op Windows gebaseerde toegang tot de databases beschikbaar op de ERL Server met de WinSPIRS 5 interface. WinSPIRS biedt een aantal voordelen t.o.v. WebSPIRS (bv. snelle start en automatische login, doorlopend vertonen van de records, individueel beheer van lokale parameters voor display, print en download opties, Frans- en Spaanstalige interface versiess, etc.), but vereist vooraf de installatie van de nodige programma bestanden op uw PC. Indien u WinSPIRS op regelmatige basis wenst te gebruiken, en u deze software op uw PC geïnstalleeerd wenst, contacteer de ITG netwerk diensten. Indien u de databases enkel occasioneel wil consulteren, zal de Internet interface WebSPIRS volstaan. Beide programma's consulteren identiek dezelfde databases, maar hebben elk hun specifieke manier om dat te doen.


C. Toegang tot de ITG bibliotheek databases van buiten het ITG:


D. Wie te contacteren


Wat zijn bibliografische records en databases? | ITG bibliotheek gids | Auteur: Dirk Schoonbaert
ITG Bibliotheek home page Boeken Tijdschriften Elektronische tijdschriften Databases WebSPIRS Internet links ITG home page